Bilbesvär

I våras hade jag bilen på verkstad för att laga tre skador, varav en därbak. Den fick jag när jag blev påkörd av en man som upprördes över att jag stannat för att släppa förbi mötande NÄR DET VAR SÅ HALT!! Begrep jag inte hur svårt det var att stanna och förresten hade dom väl kunnat ta sig förbi ändå (det hade de inte). De andra två skadorna hade jag gjort själv, bl.a. för att det som såg ut som en snödriva var en driva av stenhård is.

Nu häromveckan var det dags igen. Killen som stod bredvid mig med sin stora van körde ut från p-platsen innan jag hunnit lämna den. Inga problem i fråga om vållande, han skrev så rart på skadeanmälanblanketten (har jag alltid i handskfacket) att han kört ut ”utan att tänka sig för”. Och så hade han huvudvärk.

Därför har jag lämnat in bilen på verkstad idag och fått ut en hyrbil i stället. De flesta karlar jag känner skulle ha blivit förtjusta över att få en sprillans ny Volvo V70 att köra omkring med istället för den 2007 års Ford Focus jag har. Men inte jag. Jag VILL INTE sitta och läsa instruktionsboken en halvtimme innan jag ens kan köra därifrån. Jag måste läsa innantill hur man startar motorn och för att hitta förklaringen till bokstäverna som motsvarar lägena på automatväxeln. Det senare ansågs så självklart att det inte fanns med i kortversionen av instruktionsboken. Jag, som sätter en ära i att kunna fickparkera snyggt och prydligt, kommer nu att leta efter stora ytor för att våga parkera, för tänk om jag tar fel bokstav.

Det här inlägget postades i Bilar. Bokmärk permalänken.