B&B

Torsdag, fredag, lördag var jag på bokmässan i Göteborg. Det var första gången, jag är inte mycket för mässor. Men nu skulle jag arbeta för De litterära sällskapen, DELS, och det är ju en annan sak. På förmiddagarna var jag moderator för scenframträdandena och på eftermiddagarna stod jag i DELS monter. Men visst var det roligt! Och ansträngande.

Första dagen gick det någorlunda att få mikrofonerna att räcka till så att publiken kunde höra, men efterhand kom mer folk och vid de andra scenerna ökades volymen så vi blev nästan överröstade. Vi fick hjälp med att vrida upp vår volym och förutsättningen för att det överhuvudtaget ska fungera är ju att högtalarna är riktade inåt den egna publiken. Jonas Hallberg t.ex. behövde dock inte oroa sig. Han kan tala tydligt och högt när det behövs. Stefan Einhorn också. Det är vi amatörer som får problem.

Jag skulle ju inte köpa några böcker – men det gjorde jag förstås. Två vuxenböcker av Tove Jansson (10 kr/st!), Solstaden och Rent spel. En annan barnboksförfattare som också kommit med en vuxenbok är J.K. Rowling: The Causal Vacancy. Eftersom jag läst alla Harry Potter så är jag ju nyfiken på den här.

DSC00127 böcker b&b

När man är på bokmässan ska man äta räkmacka. I restaurangen på 23e våningen serveras dessa gigantiska mackor som gott och väl räcker som lunch. Mycket gott.

DSC00125 räkor b&b

Jag hade glädjen att få bo hos kära gamla vänner, Åsa och Håkan Wettre. Deras hem är en blå oas i tre våningar i Änggården och där sover man gott. Dessutom har de just kommit ut med sin andra bok om gamla svenska lapptäcken, Spår av liv,  och den presenterades naturligtvis på bokmässan också. I mitt ex. har Åsa skrivit: Till min gamla kära vän Barbro som jag känt sen 1962 – över 50 år!

DSC00129 spåravliv

 

Det här inlägget postades i Böcker, Resor. Bokmärk permalänken.